Výroční zpráva TCI ČR 2019

vyrocni-zprava--1-.png

Dobrý den,

často mi přátelé kladou otázku, co je nového. Když jste v denním rutině, je těžké přijít na jednu konkrétní věc, když se děje tolik věcí. Vždycky cítím, že by chtěli slyšet, jak je vše skvělé a daří se nám, jak jsou lidé proměňováni, jak už nikdy neselžou. Samozřejmě, že každá služba, kterou děláme, chce pomoci lidem žít tak, aby mohli svobodně naplňovat Boží záměry, mít krásné rodiny, dobrou práci. Nicméně většina těch, kteří přicházejí do programů (v minulém roce to bylo zhruba 115 mužů a žen) má za sebou několik let těžké závislosti, mnoho z nich přišlo přímo z ulice, nemají žádné normální vztahy a jejich minulost je zatížena mnoha pro nás nepředstavitelnými problémy. V dětských centrech sloužíme převážně dětem a rodinám, které jsou na pokraji chudoby, bez vzdělání, často žijí na ubytovnách. Každá proměna je pro nás obrovský zázrak a pro naše klienty zápas se svými "démony"...

Výroční zpráva za rok 2019 je takovým koncentrátem toho, co v Teen Challenge v minulém roce proběhlo. A mám naději, že na pozadí, pokud si zprávu přečtete, uvidíte všechny ty zápasy lidí, ať už dospělých nebo dětí, o lepší život. Jsme vždycky rádi, když se to někomu povede

Našim cílem je být v tom, co děláme pevní a nepohnutelní, stále se rozhojňujeme v Pánově díle, s vědomím, že naše námaha není v Pánu zbytečná.  (1 Korintským 15:58)

Sloužili jsme:

- 115 klientům v programech v Poštovicích a Šluknově
- mnoho z studentů programů se nechalo pokřtít na vyznání své víry
- v dětských centrech v Praze, Brně a Šluknově jsme byli v pravidelném kontaktu s více než 200 dětmi
- pomáhali jsme s potravinovou pomocí rodinám
- pomáhali jsme v Třinci s dokončováním domu sociálního bydlení, pomáhali jsme s rekonstrukcí charitativního obchodu TC Holandsko, rekonstruovali jsme střechu a podkroví střediska pro muže v Moldávii
- sloužili jsme stovkám závislým na ulicích měst ČR
- na školách jsme měli besedy se zhruba 500 studenty
- začali jsme rozjíždět kampaň Propojená generace
- s povzbuzením jsme byli v asi čtyřech desítkách církví různých denominací

Výroční zprávu si můžete přečíst nebo stáhnout zde: